Hvordan bake høye sukkerbrød?

Slik gjør du for det perfekte bakeresultat når bløtkaken skal på bordet. 

 

4 egg (romtempererte av GOD kvalitet, hvis små egg, bruk 5 stk.)
2 dl sukker
1 dl potetmel
1 dl hvetemel (til finbakst)
1 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til en luftig og stiv eggedosis. Det er viktig at eggene er romtempererte, og at du pisker eggedosisen lenge nok. Sikt i mel og bakepulver. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Luften i eggedosisen må ikke sive ut, så rør varsomt. Dette er viktig for å få et høyt sukkerbrød. Deretter heller du røren i en rund form (24 cm). Her kommer et tips til: Ikke smør kantene i formen. Smør bare bunnen og dryss med et lett lag med mel som dekker bunnen i formen. 

Kantene på formen skal ikke smøres fordi da er det lettere for at røren slipper kantene, og den har lettere for å synke sammen på midten, og at sukkerbrødet ikke blir så høyt som du skulle ønske. Ved at du ikke smører formen så fester røren seg bedre til kantene, og sukkerbrødet blir høyt. Når kaken er avkjølt skjæres den løs fra kantene. Kaken stekes på 175 grader i ca.30-40 min. Sjekk med en kakenål, tynn strikkepinne om den er ferdig, eller ta lett på den for å kjenne om den er ferdig. Enjoy! Kristin Borgersen.