Dessert

Rustikt proteinrigt flutes

(3stk) Energiindhold 
1136 kcal 
114 g protein 
82 g kulhydrat 
40 g fedt

Pr. 100 g 
137 kcal 
14 g protein/40% 
9,9 g kulhydrat/29%
4,8 g fedt/31%

2 medium æg 
300 g æggehvide
100 g hytteost 
50 g sojaproteinpulver - jeg brugte dette www.natuzone.dk 
40 g fuldkornsrismel 
40 g havreklid (hvis de ønskes glutenfri - kan blendet havregryn erstatte havreklid)
1 tsk salt 
1 tsk Sukrin + (eller andet sødemiddel tilsvarende) 
2 tsk bagepulver 
3 store spsk grøn Husk (gul kan også bruges) 
20 g græskarkerner 
20 g solsikkekerner 
150 g revet gulerod

Start med at blende hytteost, æg, æggehvider og sojaproteinpulver.
Derefter røres resten af ingredienserne i 
Gulerod og kerner vendes i sidst. 
Lad dejen hvile 5 min 
Fordel dejen i 3 lige store dele på en plade med bagepapir 
Formes derefter til flutes - gør evt hænderne våde, så er de lettere at forme.
Drysses med græskarkerner

Bages i ca 25-30 min ved 200 grader - hold øje med at de ikke blive for mørke - skru da lidt ned for varmen.

Pepperkakefudge: Sneak peek på e-boken Sunt snop og snacks

Her er en liten sneak peek på e-boken min Sunt snop og snacks. I den finner du også mange nye oppskrifter som ikke har sett dagens lys på bloggen min før. Disse julete snopekulene blogget jeg en lignende versjon på før jul i fjor og ble kjempepopulære blant leserne mine på den gamle fleksi-bloggen min. Nå er oppskriften min blitt forsunnet (yaconsirupen er forduftet fra mitt kjøkken; inneholder ca 50% fritt fruktose), forenklet og forbedret, etter min smak. Den er full av varmende krydder som gjør ekstra godt i disse kalde månedene vi befinner oss i nå. Du finner boken Sunt snop og snacks under knappen mine e-bøker og kan kjøpes med et enkelt tastetrykk der :o)

 

Oppskrift pepperkakefudge

 

3 dl mandler, helst bløtlagt og tørket på forhånd

2 dl dadler

4 ss lønnesirup

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts nellik

1/2 ts ingefær

1 ts stjerneanis

Noen gode drag med pepperkverna

Mal nøttene i kjøkkenmaskin og ha i resten av ingrediensene

Seige og myke som fudge eller karamell, ekstra gode i konsistensen om du tar kulene ut av fryseren og spiser med det samme. Eller bare mumse pepperkakedeigen som den er. 


Ønsker dere alle en strålende helg!

Brownies med valnøtter, appelsinskall og fennikelfrø

Det er nesten litt forbausende hvor likt brownies smaker. Nesten uansett hvor du går, smaker de stort sett av en ting, sjokolade. Jo da, det er forskjeller. Noen inneholder nøtter, andre ikke. Noen har melis på toppen andre en eller annen for glasur. Denne brownien, eller sjokoladekaken om du vil er aromatisert med appelisnskall. Prøv denne neste gang sjokoladesuget setter inn.


Som tilbehør valgte jeg denne gangen å bruke gresk yoghurt. Den er rørt sammen av 2 dl yoghurtmed en ss honning og frøene fra et granateple.

Ingridienser

Instruksjoner

  1. Smelt sukkeret sammen med 225 gram av smøret og appelsinsaften. Ha i 350 gram av sjokoladen, appelsinskallet og de støtte fennikelfrøene sjokoladen også smelte ned. Avkjøl litt.
  2. Ha den smeltede blandingen i en bolle. Rør inn ett egg av gangen. Sikt inn melet og bakepulveret.
  3. Ha røreen i en smurt kakeform og sett den inn i ovn forvarmet til 175 grader, på nederste rille. Begynn å sjekk kaken med en spsiepinne etter 25 minutter. Pinnne skal ikke være helt ren når du tar den ut, men eventuelle rester skal ikke være flytende. Sjekk Hvert 5 minutt eller så.
  4. Mens kaken står i ovnen smelter du resten av smøret sammen med melis og resten av sjokoladen. Til du har en slett glasur
  5. Ta kaken ut av ovnen, og hell glasuren over. La stå til den er kjølig på rist. Denne kaken kan godt så i kjøleskap over natten.


Snasen eplemos

Når naboen inviterer til slang, da blir det syltetøy.

Renskjær 10 supersyrlige epler med skrell, snitt en vaniljestang, finhakk en liten neve basilikum. 2 kanelstenger, 50/50 demerarasukker og hvitt sukker etter smak.
Ha alt i en kjele + en liter vann. Kok lenge på svak varme. Kjør med stavmikser. Frys ned i passe porsjoner. Jarle Aabø.

Grønne bondepiker

En av de ti viktigste dessertene i Norge må vel være tilslørte bondepiker. Her en fargevri.

Dette trenger du:
1) Eplemos som røres inn med grønn konditorfarge, litt vaniljesukker og kanel.
2) Knust kavring
3) Stivpisket krem uten sukker

Slik gjør du:
Legg lagvis i glass eller bolle. Server innen 30 minutter. Jarle Aabø.