Stekt lår av landkylling med løk og hvit nektarin

Ginas kjøkken og sånn er tilbake etter en strålende og deilig sommer.
Jeg har ikke ligget helt på latsiden, men har laget noen nye retter som jeg vil dele på bloggen .
Dette innlegget forsøkte jeg , uten særlig hell, å legge ut fra mobiltelefonen nå i juli.
Så om det var noen som ønsket oppskrift, så kommer den altså nå.

Skal ikke gå så mye inn på landbrukspolitikk og matkvalitet, Det er ymse å finne i butikkene av kyllingprodukter, men i vår familie foretrekker vi god og saftig landkylling .
Et lår av landkylling er nok til 2 personer, og denne måten å tilberede den på er drevet av sult og inspirert av hva jeg eller hadde i skapet. Hvite nektariner smaker himmelsk. Om du får tak i det,så kjøp!

Du trenger:

1 lår av landkylling
1-2 hvite (eller vanlige) nektariner eller ferskener
1 løk
1 fedd hvitløk
1 dl hvitvin eller eplejuice
1krm provenceurter, gjerne den med lavendel
Salt og kvernet pepper
150 gram tørr eller en pakke fersk pasta etter valg.

Gjør slik:
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Gni kyllinglåret inn med salt og pepper, og brun i pannen med litt rapsolje
3. Legg låret over i en passe stor ildfast form .
4. Kok ut pannen med bittelitt vann og hell over i formen med vin/juice
5.Dypp nektarinene i kokende vann, da blir skallet lett å fjerne. Del fruktkjøttet i fire og fjern steienen før du legger det i formen rundt kyllingen.
6. Del opp løken i båter, og legg sammen med nektariner og et hvitløksfedd delt i 3
7. Sett det hele i ovnen, og stek til kyllingen er gjennomstekt ca. 1 time.Dersom det ser ut til å tørke inn , kan du ha på litt mer vann
8. Kok pasta i mellomtiden, pass på at den blir al dente.
9. Ta ut kyllingen av formen, og la den hvile på benken mens du gjør klar sausen.
10. Hell innholdet av formen i en passende beholder, og jevn den med en stavmikser
11. Ha sausen tilbake i formen eller i to dype, varmetallerkener.Legg pastaen over, og dander kyllingen på toppen.

12. Har du lavendel tilgjengelig, så pynt gjerne med det.

Romantic dinner for two er hva du har laget nå, velbekomme :)

Tips: Retten smaker også nydelig med potetsnø eller ris.