Ovnsbakt torsk m/ maldonsalat, sitronpeper, blå potetmos

Ovnsbakt torsk m / maldonsalt, sitronpepper, blå potetmos, smørkoktpurre og hasselnøttpuré m/ ingefær
(5 pers)

0,5 kg torskerygg / loins
0,5 kg Blå Kongo
150 g smør
Fløte
150 g hasselnøtter
3 ss hasselnøttolje
150 g purre
100 g smør
0,5 ts revet ingefær
Maldonsalt
Sitronpepper
Olivenolje

1. Legg torsken i salt i 30 minutter. Skyllfisken godt.
2. Risle over godt med olivenolje og strø over Maldonsalt og sitronpepper.
3. Potetene skrelles og kokes møre i usaltet vann.
4. Moses sammen med smøret (150 g) og tilsettes fløte til rett konsistens.Salt & pepre
5. Finsnitt purren og la denne surre seg myk i resten av smøret (100 g)
6. Nøttene males og tilsettes hasselnøttoljen og den revne ingefæren
7. Bak fisken på 200 grader i ca. 8 minutter.
8. Anrett fisken på toppen av potetmosen, legg over purren m/ smørsjyen og nøttepuréen ved siden av.

Lykke til og vel bekomme!