Bønnemos med mynte

Bønnemos med mynte6.0 out of 6 based on 1 rating

Rating: 6.0/6 (1 vote cast)

Dette er en slekting av hommousen. I stedet for kikerter har vi brukt hvitebønner og krydret den med mynte i stedet for kummin.

Som det meste er det best om du lager denne fra bunn med tørkede bønner du bløtlegger og koker. Selvfølgelig er det lov å jukse, men både smaken og næringsinnholdet blir bedre om du lager det fra bunn. I tillegg slipper du unna e-stoffer og annet nips, slik som sukker.

Når jeg skal bløtlegge bønner, gjør jeg ofte det kvelden før jeg har tenkt å bruke de. Bønner og kikerter skal kokes til de er møre, og koketiden vil variere med størrelsen på bønnene. De jeg brukte var enorme Lima-bønner.

Denne typen moser er veldig næringsrike og inneholder en blandt anet kalsium, folat, vitamin B6 og masse annet som er bra for kroppen din. Den egner seg like godt til en meze-buffet, som dipp eller til å ha på brødskiva.


Bønnemos med mynte Oppskrift

  •  
  • FORBEREDELSER: 15 Timer 0 min
  • TILBEREDNING: 15 min
  • KLAR PÅ: 15 Timer 15 min

Ingridienser

Instruksjoner

  1. Bløtlegg bønnene i minst 8 timer. Bytt vann og kok de møre. NB! ikke tilsett salt i kokevannet før etter en times tid. Da blir skallet på bønen seigt. Ha bønnene i et døslag og kjøl ned med ladt vann. Renn av.
  2. Bland alle ingrediensene i en foodprosessor, og kjør til en glatt konsistens.
  3. Leg den opp i en fin skål hvis du skal servere den med en gang, eller i ha den i en lufttett boks i kjølekapet.