Gnocchi puttanesca

Gnocchi er erkeitaliensk og syndig som bare italienere kan. Denne retten har en fin balanse mellom tekstur, salt, sødme, ete og syre og er relativt enkelt å lage, dog en del steg på veien.

Ingredienser

Til 2 voksne

  • Olivenolje
  • 1 finhakket løk
  • 1 boks finhakket ansjos
  • 1 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks tomat
  • 125 ml tørr hvitvin (du kan også bruke ferdigredusert)
  • 1 boks hakket tomat
  • 1 spiseskje kapers
  • 1 laurbærblad
  • Sort oliven
  • 400 gram potet
  • 100 gram hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Start med å koke potet. Sett stekeovnen på 190 grader.

Hakk løk, ansjos, chili og hvitløk og fres i et par minutter i en panne med olivenolje. Ha i hvitvin, tomat, laurbær og kapers og la dette koke på lav varme. Ha i sorte oliven. Krydre med salt og pepper.

Når poteten er ferdig kokt, hell av vannet og skrell poteten ved å bruke en gaffel til å holde poteten og en kniv for å skrelle skallet. Ha poteten over i en ildfast form og del i mindre biter. Ha i stekeovnen i 10-15 minutter for å tørke ut poteten litt. Strø melet på en stor flate og dryss 1 tsk salt over. Hell poteten over i et finmasket dørslag og press poteten igjennom over melet. Når all poteten er igjennom kna sammen poteten og melet. Når det er blandet, rull ut i pølser og del i like biter (ca størrelse s
om ytterste del på pekefingeren). Dryss mel over slik at de ikke henger seg sammen. Kok opp en kjele med vann. Kok gnocchien. Den er ferdig når gnocchien begynner å flyte opp. Ta straks av kjelen og sil av vannet. Hell gnocchien over i sausen og bland sammen. Server med masse parmesan på toppen.