Gulrot- og ingefærsuppe

6  gulrøtter

4 poteter

0.5 sellerirot (liten)

1,5 løk

4 hvitløksfedd (eller en hel kinesisk hvitløk)

3 ss olje

12  dl grønnsakskraft (kan også bruke kylling- eller kalvekraft!)

2 ss fersk ingefær
 

2 ss fersk koriander

2 dl creme fraiche

* Skrell gulrøtter, poteter og sellerirot og del dem i små biter. 
* Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. 
* Fres alt sammen i olje.
* Tilsett kraften og grønnsakene koke til de er møre (20 - 25 minutter)
* Mens grønnsakene koker skreller du ingefær og deler den i småbiter.
* Når grønnsakene er ferdigkokte tilsetter du ingefær og koriander og moser alt til en glatt suppe med     stavmikser, blender eller foodprocessor.
* Rør inn creme fraiche og smak til med salt og pepper. 

Hvis du liker litt sterk mat er det kjempegodt med litt finhakket fersk chili eller et godt dryss med cayennepepper til!

* Serveres med godt brød ved siden av. 

Vel bekomme og lykke til!