Steketips kjøtt+vann

Her går jeg i fellen og kjøper ferdigstrimlet svinekjøtt pga dårlig tid og liten inspirasjon til å lage mat i dag. Pannen er god og varm på gassbluss. Likevel blir kjøttet kokt. Skal ikke være for mye i pannen da bunnen synes godt hele tiden. Hvorfor må produsentene i Norge fylle maten med vann? Nina-Beate Finstad



  • Anders Heber Kom kjøttet rett fra kjøleskapet eller var det temperert ? Såpass mye kjøtt i panna kan vel kjøle ned panna litt for mye i tillegg til vanninnholdet

    18. september kl. 19:38 · Liker · 1


  • Nina-Beate Finstad Litt usikker men ett sted mellom 30 og 45 minutter. Vasket kjøkkenet i mellomtiden. Og det jo litt tid....

    18. september kl. 19:40 · Liker


  • Renée Stenbock Riis ja er nok enig her for mye kjøtt i pannen tror jeg er feil prøv neste gang å stek det i to runder 

    18. september kl. 19:41 · Liker · 1


  • Stine Nordby Jeg tenker også at det ser ut til å være for mye i panna ,,, så selv om pannen var varm i det kjøttet traff bunnen så sank nok grandene vesentlig så en kombo med mye i panna og synkene grader rakk nok ikke kjøttet å bli brunnet ...

    18. september kl. 19:52 · Liker · 1


  • Jannicke Stenbock Riis Hadde du brukt stekepanne tror jeg det hadde gått bedre...med en wok blir det bare midten som blir ordentlig varm 

    18. september kl. 19:59 · Liker


  • Werner Wedel Helt enig med alle over her. Neste gang gjør dette:
    1. Temperer kjøttet i minst 20-30 minutter i romtemperatur.
    2. Bruk halvparten av pakken, stek i to omganger
    3. Når du legger kjøttet oppi pannen, ikke rør for mye i det i starten. La det steke litt "urørt" før du snur hele greia en gang - og så lar det steke urørt en liten periode til.

    Da skal resultatet bli strimler med stekeskorpe og saftig senter 

    PS: Et annet tips er å starte stekingen med i hovedsak olje (litt smør er lov), men først tilsette mer smør etter at du har stekt litt skorpe på dem.

    18. september kl. 20:29 · Liker


  • Werner Wedel Oi, kikket litt raskt. Når jeg ser nærmere har du jo brukt wok-panne  Da snakker vi betydelig reduksjon av mengden kjøtt - og vil knapt anbefale noe smør i det hele tatt. Et godt triks for å unngå for mye vann/koking av kjøttet, er også å salte og pepre tidlig i stekeprosessen.

    18. september kl. 20:32 · Liker


  • Knut Dyrseth Hvorfor var vanntilsetning ditt første argument for steketabben ?

    18. september kl. 20:45 · Liker


  • Karl Gunnar Harbak I en wokpanne er dette alt for mye kjøtt på en gang, en sånn 350/400g pakke kjøtt kan du med fordel steke i hvertfall 4 omganger. , la panna bli godt varm mellom hver runde, og bruk kun nøytral olje som tåler høy temp.

    18. september kl. 20:54 · Liker


  • Karl Gunnar Harbak Kjøtt som er tilsatt salt/vann skal være tydelig merket, noe jeg ikke kan se dette er. Ser i et innlegg over at det anbefales å salte tidlig i stekeprosessen, det ville jeg ikke gjort, da salt trekker ut væske fra kjøttet. 
    Krydre kan du gjerne gjøre tidligere, men vær obs på at med for høy varme i panna, så vil krydrene kunne brenne seg fortere enn kjøttet blir brunt

    18. september kl. 20:59 · Liker · 1


  • Ivar 'Tom' Hagen Det er for mye kjøtt i woken, men jeg har erfart at det er vann i denne billigpakken fra Gilde/Kiwi. Prøv Nordfjord neste gang, og stafettstek kjøttet.

    18. september kl. 21:35 · Liker · 1


  • Nina-Beate Finstad Det er ingen wok panne men Hellstøms jernpanne. Den er litt høy på kantene, men han påstår i reklamen at den blir jevnt varm over det hele. Oljen ble brukt som nevnt over. Tar til etterretning at det var for mye i pannen og gir ferdig strimlet en sjanse til.

    18. september kl. 21:43 · Liker · 2


  • Anders Heber Og bruk muligens varmere panne i utgangspunktet og skru heller varmen ned etterhvert

    18. september kl. 21:46 · Liker


  • Ivar 'Tom' Hagen Pannen ser bra ut den. Prøv også å la kjøttet steke så lenge at vannet fordamper helt, da brunes det og du kan ha i grønnsaker eller saus i det siste minuttet.

    18. september kl. 21:53 · Redigert · Liker · 2


  • Nina-Beate Finstad Vannet ble stekt ut og kjøttet fikk brunfarge. Ble brukt i en pastarett som ble helt ok.

    18. september kl. 22:03 · Liker


  • Sven Voelzke Å herregud så mye dumt det står her...

    19. september kl. 00:02 · Liker


  • Anders Heber Jeg venter på det smarte rådet fra deg Sven 

    19. september kl. 00:13 · Liker


  • Sven Voelzke Ok... bedd om det..

    19. september kl. 00:15 · Liker · 1


  • Sven Voelzke 1. Helt enig med de som sier at pannen skal være varmere.. steker du kjøtt skal det ryke av pannen. . Så skal det stekes litt da.. ikke røres/ristes/vendes eller hva man så vil kalle det... så ja veldig bra tips.. enig. 
    2. Mhm nå starter det... 
    Hadde du brukt en steke panne... haha først så er det jo en stekepanne.. tror ikke det finnes så lave wok'er.. 
    3. Hadde det faktisk blitt brukt en wok.. kunne han ha bruna mere enn det der.. for de som kan å bruke en wok er det så.. hvertfall når man som her har gass.. øse i midten av woken oh dytt kjøttet opp langs de glodvarme kantene.. 
    4. Oh yes.. vi salter kjøttet før det blir stekt.. det beste er nok å ta det ut av kjøleskapet å salte det, så lar vi det temperere i 30 min så vi er sikker på at det drar ut så mye vann som mulig..

    19. september kl. 00:23 · Liker


  • Sven Voelzke Men her kommer det.. 
    -ha en rykende varm panne + oh yes, varm olje..  wow.. 
    Men noen ganger kan det hende av av en eller anen grunn kjøttet koker alikevell.. omg.. hva faen kan man gjøre da? Hmm.. uhh.. kast kjøttet i ei sil.. tørk panna og start på nytt.. enda varmere kansje ?
    Stekt kjøtt = ikke kokt kjøtt.. 
    Sykt logisk?
    Ja men ikke for alle..

    19. september kl. 00:39 · Liker


  • Sven Voelzke Stek ut vannet.. så blir det (stekt) alikevell.. på en mindre fin måte.. og tørrt inni.

    19. september kl. 00:40 · Liker


  • Anders Heber På den annen side, steker du svinekjøtt for lenge kan det blir tørt og seigt

    19. september kl. 00:41 · Liker


  • Sven Voelzke og.. nei.. omg.. er det milig at mr hellstrøms jernpanne ikke steker ordentlig.. shiit...

    19. september kl. 00:42 · Liker


  • Sven Voelzke Omg..

    19. september kl. 00:42 · Liker


  • Sven Voelzke Strimlet kjøtt... haloo? Kansje 1-2 min. Nærmere 1 min.. ikke muligheter at det blir tørt å seigt..

    19. september kl. 00:44 · Liker


  • Sven Voelzke Vell om man steker det, koker det litt.. redusere r kjørtkraften det halv stekt halv kokte kjøttet.. og deretter steker det igjen .. som det er gjort her.. så får du vell med høy sannsynlighet tørt og seigt kjøtt

    19. september kl. 00:46 · Liker


  • Sven Voelzke Skjønner selv at det her er litt slitsomt skrevet anders... men.. du bedde om det  skal slutte å skrive mere.. men vær ærlig.. det sto jævla mye dumt der..

    19. september kl. 00:49 · Liker


  • Anders Heber Det er jeg enig i men jeg synes det skal lovlig lite til før du begynner med litt vel mye omg

    19. september kl. 00:53 · Liker


  • Sven Voelzke Ja.. haha egentlig enig med deg.. men.. ja alltid en men.. 
    Her prøvde da nina-beate å få tips eller hjelp. Og vell godt over 50% av (tipsene) hun får, rævpuler stekinga hennes enda mere..

    19. september kl. 01:02 · Liker


  • Anders Heber Og du hadde en gylden anledning til å kort og greit kopmme med mirakeltipset som reddet dagen men brukte mere tid på å forklare at folk var idioter 

    19. september kl. 01:04 · Liker · 1


  • Sven Voelzke Var egentlig det jeg skulle frem til. Og når du ber med om mitt (smarte) råd.. så er det vell lov å gi et råd om at de tingene som ikke var så smarte, kansje ikke var såå smarte. 
    Ble bare litt revet med.. ikke meninga å fornærme noen elns.. im out!

    19. september kl. 01:05 · Liker


  • Sven Voelzke Men til sist, helt ærlig.. min virkelige mening er at jeg gir faen i hvordan folk steker kjøttet sitt.. de kjøper det av selv. Så gjør no for guds skyld hva du vil med det.. 
    Om det blir kokt/ stekt i brødristern/ stekt i vaffeljern/ bakt eller rett og slett langtidsstekt i armhulen. .

    19. september kl. 01:10 · Liker


  • Andreas Buckholm Pettersen jeg kjøper ikke helt den at det er veldig mye mer vann i norsk kjøtt enn i for eksempel svenskt kjøtt. Det er 3 grunner til at kjøttet koker i stekepannen. 1. stekepannen er for kald 2. kjøttet er ikke temperert 3. for mye kaldt kjøtt i panna. Kan også være kombinasjoner av disse. Slik det ser ut på bildet har du altfor mye kjøtt i panna. Kan ihvertfall halvere mengden kjøtt som steke ad gangen.

    19. september kl. 11:34 · Liker


  • Knut Dyrseth Har aldri opplevd vann i svin eller storfekjøtt i Norge. Har vært borti kyllingfilet som har blitt tilsatt saltvann, men da var det varslet.

    19. september kl. 11:39 · Liker · 1


  • Andreas Buckholm Pettersen i forhold til de billige posen på svinesund der du ser tydelige sprøytemerker så er det norske kjøttet generelt ikke tilsatt veldige mye. Det er jo også pga strenge bestemmelser

    19. september kl. 11:41 · Redigert · Liker · 1


  • Marte Klanderud Min tanke var også dårlig panne  Jeg sverger til støpejern etter at jeg forsøkte steke i panne med slippbelegg som like mye tørket ut som stekte . Jern ftw!

    19. september kl. 12:28 · Liker